Revises els amortidors del teu cotxe?

Per circular amb tranquil·litat necessites tenir el teu cotxe en bon estat i això s'aconsegueix revisant-ho. Aquesta revisió té molta més importància abans d'efectuar trajectes llargs com els quals fem durant l'estiu. Abans d'aquests viatges convé comprovar elements clau que influeixen en l'acompliment del motor (lubrificant, refrigerant, bateria…), així com els components del denominat ‘Triangle de Seguretat’.

Però a més de revisar frens o pneumàtics desgastats, també cal parar atenció als amortidors i altres components del sistema de suspensió. Es recomana revisar els amortidors cada 120.000 quilòmetres i, com a part d'altres serveis del cotxe, que es realitzi el canvi i equilibrat dels pneumàtics, així com la reparació o substitució dels frens.

D'altra banda, el desgast dels amortidors és progressiu i pot dificultar la detecció de pèrdua de control. Així mateix, les peces en mal estat poden contribuir a diferents problemes relacionats amb la seguretat i la fiabilitat, entre ells, la disminució del control d'adreça, l'augment de la pèrdua de control, derrapatges i aquaplanning.

També es pot produir un increment de la distància de frenat i del desgast dels pneumàtics, que fa que sigui desigual i pot, fins i tot, accelerar-ho, reduint la tracció i el control en certes situacions.

A més, l'augment dels impactes amb la carretera i la vibració causats per uns amortidors desgastats pot afectar a la durabilitat i el rendiment d'altres components (adreça, suspensió i fars).

Volver al listado