Com utilitzar el control creuer d

No cap el menor dubte que els sistemes d'ajuda a la conducció realment ens faciliten molt la tasca als conductors. I és que, els cotxes han evolucionat moltíssim en els últims anys en aquesta matèria. Un dels més utilitzats és el regulador de velocitat automàtic, també conegut com a control de creuer o cruise control.

Aquest sistema ens ajuda a descansar el nostre turmell dret especialment durant els viatges. Per això, el regulador de velocitat és molt còmode, però a més també ens pot lliurar més d'una multa d'excés de velocitat per distracció; sempre que seleccionem una velocitat dins dels marges de la llei, clar. No obstant això, hi ha situacions en les quals ens convé no utilitzar-ho. Quan utilitzar el control de creuer i quan no?

Com funciona el control de creuer

El control de creuer és un sistema que, encara que ens ajuda molt, té un principi de funcionament molt bàsic. Quan l’activem i seleccionem una velocitat, l'electrònica simplement s'encarrega de gestionar l'accelerador per mantenir aquesta velocitat. Quan afrontem un pendent i detecta que el vehicle perd velocitat, augmenta la càrrega per tornar a estabilitzar-se en la qual havíem pre-seleccionat.

Com es desactiva el regulador de velocitat

Per desactivar-ho només hem de prémer el botó del volant per a aquesta funció. Com és lògic, també es desactiva automàticament amb només tocar el pedal del fre i, en els vehicles amb caixa de canvi manual, en trepitjar l'embragatge. Si per qualsevol circumstància de la circulació ens veiem en la necessitat d'haver d'accelerar més, simplement tornem a estrènyer l'accelerador.

Quan utilitzar el control de creuer

L'ideal és activar el regulador de velocitat en vies ràpides (autopistes i autovies) en situacions de poc tràfic. Aquí és quan més partit podem extreure del control de creuer, sigui adaptatiu o no, doncs realment podrem relaxar el nostre peu dret ja que no haurem d'estar desactivant-ho i variant la velocitat prefixada constantment.

Com es comenta més amunt, ens estalviarem multes d'excés de velocitat per distracció. També hem de tenir en compte que, en mantenir una velocitat estable, la lògica ens diu que podem estalviar una mica de combustible, doncs si conduïm manejant l'accelerador de forma tradicional variarem més la velocitat sense intenció.

Encara que el límit màxim de les nostres carreteres és de 120 km/h, pot ser que “algun dia anem una mica més ràpid” del què hauríem, o que viatgem a Alemanya i circulem per algun tram d’Autobahn sense límit de velocitat. Millor utilitzar-ho només a velocitats “dins de les normals”, doncs si anem molt ràpid recorrem molts més metres des que volem desactivar-ho fins que ho fem i pot no ser molt segur.

Quan no utilitzar el control de creuer

Com comprovaràs, no hem d'utilitzar aquesta ajuda a la conducció quan ho digui la lògica. En conduir per ciutat estem constantment accelerant, canviant de marxa, frenant, canviant-nos d'un carril a un altre, fent ús dels intermitents, mirant pels retrovisores, vigila amb aquest vianant que potser creua… És a dir, canvis de ritme i molta més feina que en carretera oberta. Per això, en aquestes situacions és millor oblidar-nos d'ell. És més, molts models no deixen activar-ho per sota dels 50 km/h.

Si conduïm per carreteres de doble sentit o vies ràpides amb força tràfic tampoc és recomanable. Els canvis de ritme són freqüents, així com els avançaments i canvis de carril, per la qual cosa tindrem un major control i més agilitat si prescindim del seu ús en aquestes condicions de circulació.

En carreteres revirades, com les què trobem en els ports de muntanya, anem accelerant i frenant constantment, per la qual cosa en aquest tipus de vies no té sentit activar el regulador de velocitat automàtic. A més, en aquestes carreteres la visibilitat és més reduïda per l'abundància de corbes, pel què ens podríem trobar un obstacle amb poc marge de reacció.

Volver al listado